Disputen en jaarclubs

Heerendispuut Beaufort

Heerendispuut Beaufort is het enige heerendispuut binnen N.S.Z.V. De Loefbijter. Beaufort is een windschaal en het indiceert de kracht van de wind, zoals wind onmisbaar is bij het zeilen is Beaufort onmisbaar bij De Loefbijter. Het dispuut is opgericht in september 2011 en is ontstaan uit een groep vrienden. Op het moment zijn wij weer vol in leven. Onder het motto ‘samen bereik je meer’ zetten de mannen van Beaufort zich volledig in om De Loefbijter nog beter en mooier te maken. Het dispuut organiseert de Platbodemmidweek, de eetacties gedurende de intro, kookt vaak op de weekenden en organiseert speciale mannenactiviteiten. Verder zijn we natuurlijk te vinden op alle activiteiten van De Loefbijter! Ons stamcafé is St Anneke, wat tegenwoordig ook het sponsorcafé van de vereniging betreft. In St Anneke is het bij Loefbijter beruchte shotje, het Beaufortje in leven geroepen en deze is daar nog steeds te bestellen! Kom langs bij een van de activiteiten of de borrel van De Loefbijter en we kunnen je alles over Beaufort vertellen!

Jaarclubs


Jaarclub Sirene

DJC Sirene bestaat uit 9 dames die in 2017 lid zijn geworden van de Loefbijter. Zoals de Griekse mythologie luidt verleiden zij passerende reizigers met hun knappe uiterlijk en prachtige liederen. Maar dit is niet de enige betekenis die de naam kent, wist je bijvoorbeeld dat ‘sir’ Bosnisch is voor kaas? Naast hun actieve aanwezigheid op borrels en weekenden organiseert Sirene ook legendarische loefbijter vrouwen cantus, waar je lekker met de meiden los kan gaan. Sirene laat je horen!!1!

Jaarclub DeQuadent

De jaarclub van M.A.H. Schulpen en J. Vinke kenmerkt zich door een regelmatige borrel in cocktailbar Demain. Tevens deelt Jaarclub DeQadent samen met Jaarclub De Eerste De Beste de eervolle titel van kleinste jaarclub der N.S.Z.V. De Loefbijter


Jaarclub Phili

Na een epische dinsdagavond tijdens de zomerfeesten 2015 vol liefde (en bier) konden we niet anders meer dan een jaarclub worden. De naam van de jaarclub en ons logo zitten dan ook vol liefde en kusjes en sinds een ALV vol zelfspot zijn we dan ook eindelijk officieel! Nu kunnen we nog meer laten zien hoeveel liefde we hebben voor de Loefbijter (en elkaar :D).
PHILIIIIII

Jaarclub Aurum Fraterintatem

In het Gouden lustrumjaar, tevens het jaar waarin deze mooie groep heeren lid werd van N.S.Z.V. De Loefbijter, besloten zij de handen ineen te slaan en hun broederschap te vereeuwigen in een jaarclub: Heerenjaarclub Aurum Fraternitatem was geboren! Er wordt regelmatig tezamen geborreld en de jaarclub is vaak goed vertegenwoordigd tijdens de borrels en de activiteiten die N.S.Z.V. De Loefbijter te bieden heeft. Spreek de mannen eens aan en daag ze uit voor het drinken van het beruchte jaarclubshotje: De Golddigger!


Jaarclub Desta

DESTA bestaat uit acht lieve, gezellige én een beetje gekke dames die elkaar tijdens het befaamde Loefbijter Introductieweekend (september 2016) hebben leren kennen. Na een zeilweekend vol onuitputtelijke gezelligheid – en een ongeëvenaarde hoeveelheid bier – konden wij niet anders dan onze droom realiseren en een jaarclub vormen! Met zowel fanatieke zeilers als fanatieke borrelaars in onze jaarclub, hebben wij samen maar één passie: de Loefbijter. Blijdschap staat bij ons centraal, dus als jij ons op de borrels met onze blije koppen enthousiast ziet meezingen met Disney’s Lion King; schroom dan niet en doe gezellig mee!

Jaarclub VERS

VERS bestaat uit zes meiden die in 2015 lid zijn geworden van de Loefbijter. In tegenstelling tot wat je zou denken is VERS geen afkorting van iets. We zijn gewoon lekker onszelf; fris en fruitig. Dit gaat alleen iets minder op, op de woensdagochtend. Onze jaarclub en daarmee onze vriendschap baseert zich op vertrouwen, frisheid en vernieuwing. Iedere dinsdag eten wij voor de borrel samen een VERS bereid diner om daarna naar de borrel te gaan. De Loefbijter houdt ons VERS en zorgt dat we nog niet hélemaal in het burgerleven worden getrokken.


Jaarclub Navigare

“Navigare necesse est, vivere non est necesse!”

Gnaeus Pompeius Magnus

Al sinds 57 v.C. zet deze spreuk kracht bij dat men een groter belang moet dienen dan diens eigen belang. Met deze spreuk en het onvoorwaardelijk voor elkaar en de Loefbijter opkomen, hebben de voorjaarsleden van het verenigingsjaar 2014-2015 zich gebundeld. Jaarclub Navigare bestaat uit een verscheidenheid van Loefbijters, met onze diversiteit van studies en interesses en daarnaast onze gedeelde passie voor zeilen vormen wij zeer zeker een hechte club. De leden van Navigare staan voor een actieve houding en betrokkenheid bij de vereniging. Wat Jaarclub Navigare typeert, zijn toch zeker de serieuze Mariokartwedstrijden met een studentikoze tint die op de Jaarclubavonden worden gehouden. Je kunt een van ons dus gerust aanspreken om alles te weten te komen over dé beste kart of trucs voor Mariokart. Jaarclub Navigare bestaat uit dhr. S.F.B. Brugman, mej. R.T.E. van Domburg, mej. M.E. Halma, mej. M.A.H. Hardeveld, dhr. N.S. Heessels, dhr. G.B.J.M. Hemmer, dhr. D. Klein Wolterink, mej. M.F.A. Schelling en dhr. L.M.K. Tang

Jaarclub Tuig

Tuig, het zit hem al in de naam.
In de van Dale staat het volgende; al het touwwerk aan boord, scheepswant, tuigage, schorrie morrie, gajes.

Een perfecte verwoording. Een zeilboot kan niet zonder touwwerk en wanten dan zal de boel in elkaar storten, zo zijn ook de leden van tuig zeer verspreid vertegenwoordigd in onze prachtige vereniging en dragen wij ons steentje bij.

Een andere perfecte verwoording, schorrie morrie en gajes is ook direct van toepassing. We zijn een van de meeste chaotische groep lui binnen de vereniging. Hoewel het lastig voor te stellen is hoe wij als JC functioneren kan ik mededelen dat wij functioneren op onze eigen tuig manier. Niet altijd perfect, wel functioneel!

Proost


Jaarclub Calypso

Sinds 19 juni 2012 heeft de Loefbijter er officieel een gezellige jaarclub bij bestaande uit 7 vrouwen en 1 man: Jaarclub Calypso! Onze jaarclub is ontstaan uit vriendschappen die tijdens het vlooteten zijn gemaakt en het tot laat bier drinken op de borrels. Als groep ondernamen we steeds meer activiteiten buiten de Loefbijter. Zo was de donderdagavond vaste prik voor een gezellig etentje en natuurlijk moest de avond worden afgesloten met een goed feestje in de stad. Het was dan ook een logische stap om officieel als jaarclub te worden opgenomen in de Loefbijter. Calypso bestaat uit de volgende personen: Janneke Arkesteijn, Rianne Visser, Florine van Boetzelaer, Kim van der Hart, Jente Hofstede, Léjanne Jansen, Stan van Lier en Suzanne van der Mij.

Jaarclub Ferox

Maar wat het betekend is voor iedereen weer anders.
Zoals sommige het opvatten als een kopieerapparaat,
Zijn wij als Ferox-zijnde toch veel meer dan enkel een automaat.
Een kopieerapparaat, betekent dat je van één bestaan allemaal dezelfde kopieën maakt.
Maar wij bestaan niet uit één, wij zijn gevormd tot één.
De een is altijd gestrest, de ander denkt take it easy.
De een is vrolijk en extreem spraakzaam, de ander wat rustiger.
De een studeert geneeskunde, de ander verpleegkunde
Allemaal zijn we heel anders en uniek,
maar toch zijn we samen één.
Gevormd uit gezelligheid, vreugde en blijdschap,
Mensen met wie je kunt lachen,
Maar ook die altijd voor je klaarstaan,
Die tot in de late uurtjes kunnen stappen,
Maar die ook s’ochtends vroeg in de collegebanken zit.
Uit de bronnen van het Romy-water,
Overleven wij vaak wel de kater.Hechte vriendschappen zijn ontstaan,
En dit laten wij niet zomaar gaan.
Als een hechte club zoals eerder benoemd,
Hebben onszelf Ferox genoemd!