Leren zeilen

Binnen de Loefbijter werken we met ons eigen opleidingssysteem. We gebruiken zoveel mogelijk de kennis van onze leden om nieuwe leden op te leiden. Binnen dit systeem werken we met verschillende niveaus. We maken onderscheid in de volgende disciplines;

Kielboot
Er wordt binnen deze discipline gewerkt met drie verschillende niveaus; KB 1, KB 2 en KB 3. Afhankelijk van de vaardigheden en ervaring wordt er getoetst welk niveau passend is bij de zeiler. Bij ieder niveau horen weer nieuwe verantwoordelijkheden.

Zwaardboot
Ook binnen deze discipline wordt er gewerkt met verschillende niveaus; het beginstadium bestaat uit; Pico en Pico +.
En na de pico kun je ook doorgroeien op onze zwaardboot tweemans de RS500. Hier hebben we de niveuas RS en RS+ schipper in. Afhankelijk van de vaardigheden en ervaring wordt er getoetst welk niveau passend is bij de zeiler. Bij ieder niveau horen weer nieuwe verantwoordelijkheden.

Kajuitjacht
Vanuit kielboot kun je eventueel doorgroeien naar kajuitjacht schipper.

Waar en wanneer kan je zeilen?

Instructieweekenden

Drie tot vijf weekenden per jaar wordt er een instructieweekend verzorgd. Deze start over het algemeen op zaterdagochtend. Deze dag bevind je je de hele dag op het water. ‘s Avonds eten we samen en wordt er eventueel nog wat theorie doorgenomen. De zondag ziet er ongeveer hetzelfde uit. Je bent dus twee dagen continue bezig met zeilen![

Zeilen op de Kraaijenbergse Plassen of Friesland

Uiteraard kan je altijd zelf met één van onze boten gaan zeilen. Zorg hiervoor wel dat er altijd een bevoegde schipper mee is. Voor de valken op de Kraaijenbergse Plassen geldt dat er een KB 1 schipper bij moet zijn.

Externe opleiding

Wanneer je al het zeilen bij de Loefbijter nog niet genoeg vindt, is er een externe opleidingsmogelijkheid! Wanneer je potentie hebt schipper te worden kun je bij zeilschool de Ulepanne in Balk zeillessen volgen tegen een voordelig tarief. Alle mensen die daar tot nu toe hebben gevaren zijn uiteindelijk schipper geworden, dus succes gegarandeerd!

De winter

In de winter kunnen we niet zeilen omdat we dan de boten uit het water halen. Omdat we tóch zeilers blijven, verzorgen we in de winter ook zeiltheorielessen, die voorafgaand aan onze wekelijkse borrel plaatsvinden.
De theorielessen, die worden gegeven door onze eigen schippers en instructeurs, zijn er voor beginners en gevorderden apart.