Onze activiteiten

Wie kunnen er nou beter onze activiteiten beschrijven dan onze eigen leden? Jetske en Fleur nemen je mee in alle activiteiten door het jaar heen!

De Loefbijter is een zeil- en gezelligheidsvereniging. Waar er in de zomer veel wordt gezeild trekken de zeilers ook in de wintermaanden naar elkaar toe, om hun heimwee te delen naar die heerlijke dagen op het water en vooruit te dromen naar het seizoen dat komen gaat. Omdat onze boten in de winter niet geschuurd hoeven te worden, hebben we tijd over voor mooie feestjes. De vaste verenigingsavond is de dinsdag, maar ook de rest van de week zijn er genoeg activiteiten om de studie te ontlopen.

Borrels en activiteiten

Elke dinsdagavond borrelt de Loefbijter in de Villa van Schaeck. Zo is er ruimte om te kletsen, te dansen, bier te drinken, beerpong te spelen en de nieuwe roddels te verspreiden. Met regelmaat is er een ‘speciale’ borrel (net als Jetske die is ook speciaal). Zo hebben wij een barcontest waarbij we in groepen tegen elkaar strijden voor de leukste borrel en de grootste winst. Ook vindt er een kannetjesrace plaats, waarbij je met andere loefbijters de meeste kannetjes weg wil werken. Om ook andere talenten naast het zeilen en bier drinken te kunnen laten zien, wordt er elk jaar Loefbijter Got Talent georganiseerd. Op deze avond worden er solo acts gepresenteerd, maar treden er ook groepen op. Sommige mensen hebben daadwerkelijk een talent, anderen denken dat dat bij hun ook het geval is. Beiden zorgen in ieder geval voor een fantastische avond.

Gezien in de winter er niet echt gezeild wordt, organiseren wij meer activiteiten naast de reguliere borrel. Er is een kerstdiner met een uitgebreid vijf-gangen diner, een groots oud & nieuw feest in de Waagh en een Gala waarbij iedereen volgens de etiquette gekleed gaat. Omdat wij eten niet onbelangrijk vinden (zie kopje ‘vloottraject’), wordt er in de wintermaanden ook nog een Diner Rouler georganiseerd, waarbij iedere Loefbijter alles uit de kast trekt om zo’n heerlijk mogelijk maal neer te zetten voor hun mede Loefbijters.

We vieren de verjaardag van de Loefbijter eens per jaar met een Diesborrel. Dit is een borrel met typisch Loefbijter thema en elk uur een andere aanbieding. Om de kater te verminderen wordt er de ochtend na deze borrel een brakke brunch georganiseerd. Er wordt een film opgezet en er is eten (alweer). Zo kan je deze mooie avond nog eens langsgaan en wat gaten in je geheugen opvullen!

Om je ervaringen niet alleen binnen de Loefbijter te houden organiseren we of een ouderdag of een dag voor je broertjes en/of zusjes. Ze mogen dan een hele dag met je mee om Nijmegen en de Loefbijter te leren kennen. Overdag zal er een leuke activiteit zijn en in de avond is er een quiz of een cantus. Een leuke manier om hen het studentenleven te laten zien dus!

Er is niet alleen de mogelijkheid om je familie de vereniging te laten zien maar ook kan je je vrienden een paar keer per jaar meenemen. Zo organiseren we een beerpongtoernooi waarbij je met je team zult strijden tegen andere teams om de winst mee naar huis te nemen. Deze activiteit is open voor iedereen, net zoals de biercantus, waar iedereen welkom is.  Deze organiseert de Loefbijter twee keer per jaar voor leden, geïnteresseerden en vrienden. Tijdens deze avond zal je samen met andere aanwezigen bier drinken en liederen zingen. Wie weet wordt een van je vrienden nog lid!

Weekenden

Om alle nieuwe potentiële leden de combinatie van zeilen, borrelen en activiteiten te laten ervaren gaan we twee keer per jaar op zeilweekend. We reizen af naar Uitwellingerga waar we een accommodatie hebben gehuurd en de beschikking hebben tot een aantal valken. Ook zal onze Ceto mee gaan. Tijdens dit weekend zul je kennis maken met het echte Loefbijter gevoel. In de avond is er een spel met een aansluitende borrel en de volgende ochtend zul je vroeg vertrekken om te gaan zeilen. Sommigen zullen fanatiek zeilen, anderen zullen fanatiek de kater verslaan op het water. Voor ieder wat wils dus!

Om dit Loefbijter gevoel in de winter niet te missen gaan we ook eens per jaar op citytrip. Tijdens dit weekend zul je in een stad verblijven en hier dezelfde sfeer ervaren als op de zeilweekenden!

Wanneer je lid bent…

Honger? Samen eten? Vloottraject!
Om je jaargenoten aan het begin al beter te leren kennen wordt in het eerste jaar het vloottraject georganiseerd. Samen met vier andere eerstejaars en twee ouderejaars krijg je je eigen vlootgroepje. Je gaat elke dinsdagavond samen eten met een ander groepje. Dit wisselt elke week door zodat je iedereen binnen de vereniging leert kennen. Op deze manier hoef je nooit alleen naar de borrel en voel jij je binnen de kortste keren net zo verbonden met de vereniging als de oude rotten.

Commissies

Om met zijn allen te werken aan een goed lopende vereniging en al het bovenstaande waar te kunnen maken zijn er binnen de Loefbijter verschillende commissies. Als lid van Loefbijter maak je deel uit van een van deze commissies. Op deze manier leer je je vereniging kennen, leden uit verschillende jaarlagen en voel je je ook nog nuttig! Wil je weten welke commissies er zijn? Klik dan hier!

Groet!!

Jetske en Fleur