Laser Pico

De allround zwaardboot voor beginners en gevorderde

Sinds 2017 hebben wij deze 4 Pico’s in ons bezit, Destaurum, Picochu, Beaufort en Picobello. Tijdens de eerst zwaardboot competitie was dit een bijzondere verschijning. Met 5.14m2 zeil en 3.5 meter lengte is dit een gave boot om in te leren zwaardboot zeilen. Doordat je dicht bij het water bent en een wetsuit draagt voelt dit heel sportief, onze droom als vereniging is om ze te verhuizen naar de spiegelwaal dicht bij Nijmegen. 

Nu zullen we onze boten even voorstellen:

Destaurum
Voor het eerst is zwemmen in koud water geen straf, want onder deze pico staat ons motto “Lekker gewerkt pico”, na dit te lezen ben je weer op volle kracht en kun je de pico weer recht trekken door aan het zwaard te hangen, Pro-tip vergeet vooral niet om weer zelf in de boot te klimmen. Vooral de dames van Damesjaarclub Desta en de mannen van Herenjaarclub Aurum Fraternitatem waren hier het beste in.

Picobello
Deze naam is geopperd met de nodige humor die binnen onze vereniging niet ontbreekt. Wat de naam picobello je niet verteld, is dat met harde wind een pico snel in plané gaat. Wat wil je nog meer? We zorgen er ook altijd voor dat de Pico’s er helemaal picobello bij liggen. Hier zorgen onder andere onze commissieleden van de Zwaardcie voor. 

Beaufort
Samen met de Picobello is deze boot de snelste, de naam is vernoemd naar het Herendispuut Beaufort. Herendispuut Beaufort is bloed fanatiek als het draait om wedstrijden of een heuse Barcontest. Naast dat de boot naar hun vernoemd is, is Beaufort de benaming voor de windsnelheid. Hoe harder het waait, hoe meer uitdaging er is. In omstandigheden met veel Beaufort mogen onze ervaren schippers zeilen met ons schitter magische Sportzeil.

Picochu
Meestal zijn we voorstander van blauw, maar mooi geel is niet lelijk. Naast dat wij verschillende kleuren Pico’s hebben, maken wij ook onderscheid in zeilniveau. Pico schipper of Pico + kun je behalen binnen deze discipline, stel dat je genoeg ervaring hebt om je verder te ontwikkelen en meer ervaring op te doen hebben we nog meerde boten in onze vloot.


Details van de Laser Pico


Training zeilen
Grootzeil: 5.1 m² 
Fok: 1.57 m2

Wedstrijdzeilen
Grootzeil: 6.44 m2

Technische specificaties
Fabrikant: Laser Performance
Lengte: 3.50m
Breedte: 1.43m
Gewicht: 60kg
Aantal bemanning: 1 / 2
Erkende ISAF klasse: Nee


Instructievideo voor de Laser Pico