Watersportdag

Op donderdag 27 Augustus organiseren de Loefbijter, Phocas en Aeolus gezamelijk een watersportdag aan de Spiegelwaal. Op deze dag zal het mogelijk zijn om de verschillende disciplines in de watersport uit te proberen. Hieronder leggen de verenigingen uit wat je op deze dag kunt verwachten.

Roeien met N.S.R.V. Phocas

Tijdens de watersportdag kan je bij Phocas de populairste studentensport uitproberen: roeien!

Op onze roeimachines leren we je de juiste roeitechniek die je vervolgens in de boot kan toepassen. Samen met drie andere onervaren roeiers en een ervaren stuur ga je een stukje varen. Ondanks dat je in het begin dubbel ligt van de stunteligheid merk je na een paar halen al hoe je steeds beter wordt! En voor je het weet vliegen jullie over het water!

Kom langs en vraag alles over het Nijmeegse studentenleven. Onze leden staan jullie graag te woord! Kijk voor meer info ook op de website https://extern.phocasnijmegen.nl

Zeilen met N.S.Z.V. de Loefbijter

Tijdens de watersportdag kan er gezeild worden! Er is zowel de mogelijkheid om op een zwaardboot te varen als op een kielboot. Geïnteresseerd in het zeilen? Check de rest van onze website!

De laser pico is een kleine zwaardboot. Het is een leuke instapboot om het zwaardboot varen onder de knie te krijgen! Er zal eerst een stukje theorie zijn waarna er gevaren kan worden per twee in een boot.

Een valk is een middelgrote open kielboot. De boot is erg populair voor recreatie en zeillessen. De perfecte boot dus om in te chillen of het zeilen onder te knie te krijgen. In deze boot zul je rond gevaren worden en zal er de mogelijkheid zijn om zelf te varen. Je zit per 5 in een boot.

Windsurfen met N.S.S.V. Aeolus

Het is ook mogelijk om op de watersportdag te windsurfen. Er zullen verschillende beginnerssetjes aanwezig zijn om op te leren windsurfen. Kan je al windsurfen? Dan kan je één van de gevorderde setjes pakken.

We zullen eerst uitleg geven over windsurfen en oefenen op de surfsimulator. Daarna kan je met een setje zelf gaan windsurfen.
Enthousiast geworden over windsurfen? Kijk op onze website http://nssvaeolus.nl/

Inschrijven

De watersportdag is opgedeeld in 6 rondes, waardoor je elke ronde één van de disciplines kunt uitproberen. Let er op dat rondes met zwaardboot zeilen en windsurfen langer duren dan kielboot zeilen en roeien, aangezien je bij de eerste 2 vooraf nog wat theorie krijgt. Probeer er dus zelf bij je inschrijving voor te zorgen dat je rondes niet overlappen.

Is er iets onduidelijk? Of heb je nog vragen over de watersportdag? Neem dan contact op met Ena Spahic (email: vicepraeses@loefbijter.nl of telefonisch: 06-46822937).

De inschrijving voor de watersportdag is gesloten.