Wedstrijdzeilen

De Loefbijter wil ook graag tot de zeiltop van de Nederlandse verenigingen behoren. Dit doen we door races te varen, te organiseren en, natuurlijk, te winnen. Het is ons doel om onze leden de prachtige sport wedstrijdzeilen bij te brengen en aan zo veel mogelijk zeilwedstrijden deel te nemen. Ben je benieuwd waar je je nu al voor kan inschrijven? Hier krijg je alle info die je nodig hebt! Op deze pagina staat een overzicht van alle zeilwedstrijden. Als je interesse hebt kun je mailen naar vloot@loefbijter.nl.

Nestor Trophy

Sinds afgelopen jaar is de Nestor cup weer opgestart, dit zijn wedstrijden waar je tegen zusjesverenigingen (andere studentenzeilverenigingen in Nederland) gaat strijden. Er worden twee teams gevormd in Loefbijter en die doen mee met vier wedstrijden, die wedstrijden zijn in de vorm van teamzeilen, waardoor het een extreem spannende competitie word.

Cafe Race

De Caférace is ook een studentenzeilrace, die de laatste jaren georganiseerd wordt door studenten van N.S.Z.V. De Loefbijter. In valken strijden teams van vier personen om de winst. Het leuke van de Caférace is dat je allerlei hulpmiddelen mag gebruiken om zo snel mogelijk vooruit te komen. Een verlengde mast, een roei-installatie, een schipper die de boot vooruit zwemt; je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bij deze wedstrijd! Je wordt beloond voor creativiteit en het afleggen van kilometers in de vorm van het bezoeken van zoveel mogelijk cafés.

Meer informatie over dit evenement kan gevonden worden op www.caferace.nl

Zuidelijk Optimisten Kampioenschap

Tijdens de Zuidelijke Optimisten Kampioenschappen strijden we tegen andere studentenzeilverenigingen uit het zuiden. In duo’s ben je een team en vaar je om en om wedstrijden.

Meer informatie over dit evenement kan gevonden worden op: www.hetzok.nl

Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap

Sinds een jaar doen wij ook mee aan het SLAK (ofwel: Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap).
Alle studentenzeilverenigingen uit Nederland strijden hier mee om de gouden helmstok. Op een oud schip zeilen, bomen, jagen en hard werken en ’s avonds wild feesten is de perfecte formule, en dat ook nog eens tijdens een extra lang weekend, namelijk het pinksterweekend.

MayDay Matchrace

Zoals elk jaar organiseert de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday het NSK Matchracen, het grootste matchrace-evenement in Nederland. Afgelopen jaar hebben zelfs leden van ons deze prestigieuze wedstrijd gewonnen.

Leidse Onderlinge

Een dag feesten op het water en hard werken met zeilen, jagen, bomen en peddelen op een valk, dat is waar Leidse onderlinge voor staat. De wedstrijd voert je over de prachtige wateren rond Leiden en onder vele bruggen door.

NSK

De grootste en meest populaire wedstrijd van het jaar is het NSK. Het Nederlands Studenten Kampioenschap. Dit is een weekend in Heeg met ongeveer 180 deelnemers op 70 valken, louter studenten uit heel Nederland. Het NSK staat bekend om de mooie en vaak fanatieke wedstrijden overdag en de geweldige sfeer ‘s avonds!