Bastion

Al jaren wordt er gewerkt aan de realisatie van het watersportcentrum “Het Bastion”. December 2021 zijn de werkzaamheden gestart om het complex klaar te maken voor Nijmeegse watersportvereningen (inclusief De Loefbijter natuurlijk!).

Het complex bestaat uit een binnenruimte en een loods. In de binnenruimte zijn er voor leden douches, toiletten en een gezamenlijke ruimte voor theorieles en uitrusten. In april zal de loods in gebruik genomen kunnen worden en kan er snel gezeild worden op de Spiegelwaal. De oplevering van de binnenruimte laat nog even op zich wachten vanwege een fout in de bouw.

De Loefbijter is van plan een aantal zwaardboten bij het Bastion op te slaan. Hier zijn de omstandigheden perfect om gerust te leren zeilen en vanuit de stad toegankelijk even het water op te gaan.

 

De Spiegelwaal

Toegankelijk zeilen in Nijmegen

De spiegelwaal is een nevengeul naast de rivier de Waal. Voor het project “ruimte voor de rivier” is er de nevengeul gecreërd om Nijmegen bestand te maken tegen hoog water. Hierbij ontstond het eiland Veur-Lent en natuurlijk de Spiegelwaal. De locatie bied genoeg ruimte om te zeilen met een niet al te heftige wind.

Opslag

Begane grond

Iedereen onder één dak

De sportverenigingen in het Bastion

Het Bastion zal het thuis zijn van nog meer (student) watersportverenigingen. We gaan het complex delen met:

    • NSSV Aeolus (windsurfen)
    • NSRV Phocas (roeien)
    • De Batavier (kanoën)
    • Nijmeegse Reddingsbrigade

 

Verder zal het voorzien zijn van toiletten en kleedruimtes (incl. douches). Buiten zijn er trappen naar het surfstrand en zijn er hellingen voor de boten van alle verenigingen naar het water.

Loefruimte

Bestuurskamer

1e Verdieping