Bastion

 In 2013 begon de realisatie van de Spiegelwaal en daarmee het watersportcentrum “Het Bastion”. December 2021 startten de werkzaamheden om het complex klaar te maken voor Nijmeegse watersportvereningen (inclusief De Loefbijter natuurlijk!).

Het complex bestaat uit een binnenruimte en een loods. In de binnenruimte zijn er voor leden douches, toiletten en een gezamenlijke ruimte voor theorieles en uitrusten. In april 2023 is de loods in gebruik genomen en kon er gezeild worden op de Spiegelwaal. De oplevering van de binnenruimte liet nog iets langer op zich wachten vanwege een fout in de bouw.

De Loefbijter heeft voornamelijk zwaardboten bij het Bastion opgeslagen. Hier zijn de omstandigheden perfect om in alle rust te leren zeilen, eventueel uitdaging op te zoeken en vanuit de stad toegankelijk het water op te gaan.

De Spiegelwaal

Toegankelijk zeilen in Nijmegen

De spiegelwaal is een nevengeul naast de rivier de Waal. Voor het project “ruimte voor de rivier” is er de nevengeul gecreërd om Nijmegen bestand te maken tegen hoog water. Hierbij ontstond het eiland Veur-Lent en natuurlijk de Spiegelwaal. De locatie biedt genoeg ruimte om te zeilen met een niet al te heftige wind.

Opslag

Begane grond

Iedereen onder één dak

De sportverenigingen in het Bastion

Het Bastion is het thuis van nog meer (student) watersportverenigingen. We delen het complex  met:

    • NSSV Aeolus (windsurfen)
    • NSRV Phocas (roeien)
    • De Batavier (kanoën)
    • Nijmeegse Reddingsbrigade

Verder is het voorzien van toiletten en kleedruimtes (incl. douches). Buiten zijn er trappen naar het surfstrand en zijn er hellingen voor de boten van alle verenigingen naar het water.

Loefruimte

Bestuurskamer

1e Verdieping