Wedstrijden

Naast het recreatieve zeilen, kan je bij de Loefbijter ook wedstrijdzeilen! De Loefbijter wil namelijk tot de zeiltop van de Nederlandse verenigingen behoren. Dit doen we door races te varen, te organiseren en, natuurlijk, te winnen. Het is ons doel om onze leden de prachtige sport wedstrijdzeilen bij te brengen en aan zo veel mogelijk zeilwedstrijden deel te nemen.

Spiegelwaal regatta

Een zeilwedstrijd op, zoals de naam al zegt, de Spiegelwaal. Dit is een onderlinge Loefbijter wedstrijd, in laser (pico)’s strijd je tegen je mede Loefbijters voor de winst! Voor de wedstrijd worden ook een aantal trainingsdagen georganiseerd zodat je bekend raakt met het wedstrijdzeilen!

Nestor Trophy

Sinds afgelopen jaar is de Nestor cup weer opgestart, dit zijn wedstrijden waar je tegen zusjesverenigingen (andere studentenzeilverenigingen in Nederland) gaat strijden. Er worden teams gevormd in Loefbijter en die doen mee met vier wedstrijden. Die wedstrijden zijn in de vorm van teamzeilen, waardoor het een extreem spannende competitie word.

pico

CaféRace

De Caférace is ook een studentenzeilrace, die de laatste jaren georganiseerd wordt door studenten van N.S.Z.V. De Loefbijter. In valken strijden teams van vier personen om de winst. Het leuke van de Caférace is dat je allerlei hulpmiddelen mag gebruiken om zo snel mogelijk vooruit te komen. Een verlengde mast, een roei-installatie, een schipper die de boot vooruit zwemt; je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bij deze wedstrijd! Je wordt beloond voor creativiteit en het afleggen van kilometers in de vorm van het bezoeken van zoveel mogelijk cafés.

Meer informatie over dit evenement kan gevonden worden op www.caferace.nl

Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap

Sinds een jaar doen wij ook mee aan het SLAK, het Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap.

Alle studentenzeilverenigingen uit Nederland strijden hier tijdens het pinksterweekend mee om de gouden helmstok. Op een oud schip zeilen, bomen, jagen en hard werken en ’s avonds wild feesten, daar wil je bij zijn!

Zuidelijk Optimisten Kampioenschap

Tijdens de Zuidelijke Optimisten Kampioenschappen strijden we tegen andere studentenzeilverenigingen uit het zuiden. In duo’s ben je een team en vaar je om en om wedstrijden.

Meer informatie over dit evenement kan gevonden worden op: www.hetzok.nl

MayDay Matchrace

Zoals elk jaar organiseert de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday het NSK Matchracen, het grootste matchrace-evenement in Nederland. Afgelopen jaar hebben zelfs leden van ons deze prestigieuze wedstrijd gewonnen.

Leidse Onderlinge

Een dag feesten op het water en hard werken met zeilen, jagen, bomen en peddelen op een valk, dat is waar Leidse onderlinge voor staat. De wedstrijd voert je over de prachtige wateren rond Leiden en onder vele bruggen door.

NSK

De grootste en meest populaire wedstrijd van het jaar is het NSK. Het Nederlands Studenten Kampioenschap. Dit is een weekend in Heeg met ongeveer 180 deelnemers op 70 valken, louter studenten uit heel Nederland. Het NSK staat bekend om de mooie en vaak fanatieke wedstrijden overdag en de geweldige sfeer ‘s avonds!