Disputen

De Loefbijter kent twee actieve disputen, Damesdispuut Polaris en Heerendispuut Beaufort. Beide disputen zijn relatief kleinschalig met rond de 15 actieve leden, waardoor ze aanvoelen als een hechte vriendengroep. Met verschillende open en gesloten activiteiten gedurende het jaar voegen beide disputen veel toe aan de Loefbijteragenda en zijn voor veel leden een waardevolle toevoeging aan hun studententijd.

Polaris

Damesdispuut Polaris is kersvers binnen de vereniging en kent haar oprichtingsjaar in 2021. Het dispuut is vernoemd naar de poolster, die ons tevens koers bijstaat tijdens onstuimige tijden op het water. Bovendien vind je deze beschonken dames naast elke dinsdagavond ook op donderdagavond aan de bar voor hun dispuutsavond. Voor de vereniging trekken ze de handen uit de mouwen rondom het vloottraject en de voorjaarsintro. Oprichten tijdens de welbekende pandemie vergde enige vorm van creativiteit, echter heeft bijvoorbeeld hun drankspellentocht haar weg teruggevonden buiten de pandemie. Deze bewegelijke periode gepaard met hun creativiteit en wilskracht vind je terug in onze lijfspreuk: Per Aspera Ad Astra. Het dispuut verbindt door het jaarlijks dispuutweekend of door deel te nemen aan menig dispuutstoernooi. Wil je meer weten over Polaris? Spreek ons aan op de dinsdagavond en we vertellen je graag meer!

Beaufort

Heerendispuut Beaufort is het enige heerendispuut binnen N.S.Z.V. De Loefbijter. Beaufort is een windschaal en het indiceert de kracht van de wind, zoals wind onmisbaar is bij het zeilen is Beaufort onmisbaar bij De Loefbijter. Het dispuut is opgericht in september 2011 en is ontstaan uit een groep vrienden. Op het moment zijn wij weer vol in leven. Onder het motto ‘samen bereik je meer’ zetten de mannen van Beaufort zich volledig in om De Loefbijter nog beter en mooier te maken. Het dispuut organiseert de Platbodemmidweek, de eetacties gedurende de intro, kookt vaak op de weekenden en organiseert speciale mannenactiviteiten. Verder zijn we natuurlijk te vinden op alle activiteiten van De Loefbijter! Ons stamcafé is St Anneke, wat tegenwoordig ook het sponsorcafé van de vereniging betreft. In St Anneke is het bij Loefbijter beruchte shotje, het Beaufortje in leven geroepen en deze is daar nog steeds te bestellen! Kom langs bij een van de activiteiten of de borrel van De Loefbijter en we kunnen je alles over Beaufort vertellen!