Commissies

Binnen De Loefbijter zijn er veel commissies, en van elk Loefbijterlid wordt verwacht dat ze aan een commissie deelnemen. Zo is iedereen betrokken bij de vereniging, en leren de leden elkaar onderling ook beter kennen. Commissies zijn er in alle soorten en maten, er zijn commissies gericht op zeilen, en andere juist niet. Er wordt verwacht dat je actief meedoet bij de commissies, maar je kan zelf beslissen hoeveel tijd je er precies in steekt. Ook hier heb jij de regie in handen. Bij veel commissies zijn er perioden waarin het rustig is of waarin er juist veel te doen is, maar over het algemeen kosten ze niet veel tijd, en is het vooral erg leuk om mee te helpen bij het vormen van de vereniging. Zo wordt Loefbijter ook een beetje van jou!

We hebben de volgende commissies, klik erop om er meer over te weten te komen!

Redaccie

"Aan het typen..."

De RedacCie is de commissie die de Loefbode uitbrengt. Dit blad komt 4 à 5 keer per jaar uit, en wordt gemaakt in canva. Er is heel erg veel autonomie. We bepalen zelf de columns, vervolgens worden deze verdeeld en werk je alleen of samen aan dat onderdeel. Iedereen kan lekker creatief bezig met schrijven en vormgeven. Daarnaast hebben wij heel veel informatie over wat er gebeurt in de vereniging, omdat we alles rapporteren! Wij zien alle foto’s, weten alle roddels, leuke uitspraken, en zijn op de hoogte van alle activiteiten ;).

Om het extra gezellig te maken worden er schrijfdagen georganiseerd; zo houden we goed contact onderling en hebben we het erg leuk samen.

Op het moment dat wij alle columns hebben geschreven, de spelling hebben gecheckt en alle leuke foto’s hebben toegevoegd wordt het naar de drukker gestuurd. Daarna moeten we het gaan uitdelen. Dit regelen we zelf en gebeurt over het algemeen bij de borrels op de dinsdagen. Wanneer dit allemaal is gebeurt plannen we een brainstormsessie in en start het proces opnieuw!

Accie

Altijd iets leuks te bedenken!

De AcCie is de commissie die gaat over een aantal gave activiteiten die elk jaar opnieuw worden georganiseerd. Denk hierbij aan de fietsspuitactie, sinterklaasborrel, kerstdiner en niet te vergeten de DIES-week (de verjaardag van onze mooie vereniging). Verder is er natuurlijk altijd ruimte voor nieuwe creatieve ideeën van commissieleden. Het is dus echt een commissie voor aanpakkers die veel voldoening halen uit het neerzetten van mooie activiteiten!

Soccie

De beste barmannen en -vrouwen van Nijmegen

Waar zouden we toch zijn zonder de SocCie? Niet naar de klote in ieder geval! Iedere dinsdag zakken we door in de kelder van de villa, waar de SocCie de leden voorziet van goudgele pretcilinders, shotjes in alle kleuren van de regenboog, muziek en aan het eind van de avond een welverdiende tosti.
Het fijne aan deze commissie is dat je je uren maakt tijdens Loefbijter-uren, waardoor je in je eigen tijd geen commissie werk meer hoeft te verrichten.
Ben jij een echte bar topper, of wil je juist je eerste biertjes leren tappen? Dan zit je bij de SocCie goed!

Sponsorcie

Vrienden maken

De SponsorCie/PartnerCie is dé commissie voor studenten die sociale skills willen exploreren en het netwerk willen verbreden! Je krijgt de kans te groeien en in contact met grote merken te komen. Ben je leergierig en hou je van aanpakken? Durf je de stoute schoenen aan te trekken of wil je dit graag vaker doen? Dan is deze commissie iets voor jou! 

De taken binnen de commissie zijn veelzijdig. Je hebt zelf inspraak op wat je oppakt en hebt daarmee een stukje eigenaarschap. Jij maakt de vereniging een stukje beter! Je taken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit contact leggen met biergigant A of sportmerk B voor een fysieke of financiële sponsoring. Of juist op de koffie bij lokale horeca zaken en evenementen voor een samenwerking. Dit alles organiseer je gezellig samen met je commissieleden onder het genot van een pilsje of glaasje fris. Ook eten we vooraf wel eens samen en plannen we uitjes. Veel voldoening, flexibiliteit en gezelschap dus bij de SponsorCie/PartnerCie! 

Webcie

On- en offline de leukste

Creativiteit, teamwork, gezelligheid en waardevol voor De Loefbijter. Dat is waar het bij de WebCie om draait! Waar vroeger het boten reserveren, het aanmelden voor activiteiten en het invullen van logboeken met de hand ging, gebruiken we daar nu de Loefbijter App voor. Deze wordt beheerd door de WebCie en is van groot belang voor de hele vereniging, net zoals de website. Regelmatig zitten we bij elkaar en gaan we, onder het genot van een pilsje of iets anders, aan de slag. 

Heb jij ideeën om de website waar je nu naar kijkt te verbeteren? Ben jij de creatieveling die de nieuwe, nog betere app gaat designen? Of lijkt het je juist leuk om je programmeerskills in te zetten of iets nieuws te leren? En dat alles binnen een gezellig team met de leukste commissieuitjes? Dan zien we jou graag terug bij de WebCie!

Weekendcie

Zon, zuipen, zeilen

De WeekendCie, weekend ze niet? 

Zeilen op de Kraaijenbergse Plassen en de Spiegelwaal is leuk, maar wat is er nou mooier dan flaneren over de Friese meren?

Met de WeekendCie zorgen wij dan ook voor twee prachtige zeilweekenden per jaar, om met zoveel mogelijk loefbijters te gaan genieten op het water. En eenmaal uitgewaaid moet de avond nog beginnen, en de leden van de WeekendCie doen er alles aan om een weekend van begin tot eind onvergetelijk te maken! En als het buiten toch wat te koud is om te zeilen, organiseren we ook nog een schittermagisch winterweekend in het buitenland! Want vergeet niet: there’s nothing wee kend do.

Promocie

Student? Zeilen? Loefbijter!

De Promotiecommissie (PromoCie) is een van de belangrijkste commissies binnen de Loefbijter. Ze is namelijk hoofdverantwoordelijk voor het werven van nieuwe leden, en zonder nieuwe leden sterft een club langzaam uit. Alle taken hebben dan ook als uitgangspunt om Loefbijter binnen de Nijmeegse studentenwereld aantrekkelijk op de kaart te zetten. Als grootste taak heeft de PromoCie het organiseren van activiteiten tijdens en rondom de introductieperiode van de Radboud Universiteit en de HAN. Zo regelen wij dat er mensen staan op de introductiemarkt, waar met gladde promopraatjes kakelverse studenten enthousiast worden gemaakt voor onze club. Ook organiseren wij leuke activiteiten zoals open zeildagen, open borrels met beerpongtoernooien en nog veel meer, om potentiële leden een mooie indruk te geven van de vereniging en kennis te laten maken met ouderejaars. Tot slot beheren wij de sociale mediakanalen, staan we op open dagen van de RU en HAN, en maken we met de Loefbijtercamera foto’s tijdens borrels en activiteiten om onze mooie momenten later nog eens te kunnen herbeleven.

Vlootcie

Loefde voor onze vloot

De Vlootcommissie is een commissie die in het 54ste bestuursjaar is opgericht en komt voort uit de Zwaard- en KielCie, welke elk verantwoordelijk waren voor een deel van het onderhoud van de Vloot. De commissie is opgericht om het onderhoud een belangrijkere plek te geven binnen de vereniging en om het beheer van de toekomstige onderhoudsruimte in het Bastion bij één commissie te leggen. In het 55ste bestuursjaar is het beheer van de wegtrailers, gereedschap en materiaal ook bij de commissie ondergebracht. 

De commissie houdt zich bezig met het onderhoud van de Pico’s, Lasers, Valken, Ceto en de wegtrailers. Elk commissielid is verantwoordelijk voor een deel van de vloot, wat een stukje verantwoordelijkheid geeft. Het leuke aan de commissie is dat ze zelf verbeteringen kan doorvoeren in de boten en altijd lekker bezig zijn op de onderhoudsdagen in plaats van veel vergaderen. Daarnaast is het een hele leerzame commissie voor leden die meer willen leren over hoe de boten en het bootonderhoud werken.

Instruccie

In de leer bij Loefbijter

Loefbijter is dé studentenzeilvereniging van Nijmegen. En om te zorgen dat we samen lekker veel kunnen zeilen, en veel van elkaar kunnen leren, organiseert de InstrucCie door het jaar heen verschillende activiteiten. Zo organiseren we in het voorjaarsweekend het openingsweekend waarna het zeilseizoen van start gaat. In het zeilseizoen kan je elke woensdagavond zeilen en zijn er in het weekend instructiemomenten. Ook organiseren wij een Frieslandweekend waar flink getraind wordt, en word je hopelijk schipper op de puntjes-op-de-i-dagen. Als het te koud wordt om te zeilen, zijn er ook nog de theorieavonden en zeilsymposia. 

De InstrucCie is een gezellige commissie met Loefbijters van alle jaren en alle zeilniveaus. Met een paar keer per jaar een commissie-uitje, en zo nu en dan een vergadering, blijven we van elkaar op de hoogte en zorgen we voor een enthousiaste commissie.

Wedstrijdcie

3, 2, 1...

De wedstrijdcommissie zorgt er voor dat Loefbijter zo veel mogelijk en goed mogelijk wedstrijden vaart. Dit doen we door het organiseren van trainingsdagen, interne wedstrijden, externe wedstrijden en theorie avonden over verschillende soorten wedstrijden. Het leuke hieraan is dat je ook daadwerkelijk resultaat ziet. Als Loefbijter op het podium staat, is dat onder andere aan jou te danken! Verder leer je veel over de wedstrijden en wat daar allemaal bij komt kijken!

Merchcie

Het staat je fantastisch

De MerchCie is een vrijwillige commissie waar we met 7 toppers werken aan de merchandise die momenteel binnen De Loefbijter beschikbaar is. De takenlijst is best uitvoerig! We houden ons bezig met het inventariseren van de items, het bestellen van de orders, het organiseren van afhaalmomenten en reclame maken. Op deze manier zetten wij ons in om de merchandise van onze mooie vereniging goed te laten verlopen!

Naast het op ons nemen van de huidige merchandise, doen wij namelijk ook ons best om nieuwe merchandise te ontwerpen. Hier kan iedereen hun creativiteit in de vrije loop laten, om zo prachtige nieuwe items neer te zetten. Ook hopen we hierdoor het enthousiasme voor de merchandise te vergroten, zodat iedereen binnen Loef kan laten zien lid te zijn van deze prachtige vereniging!